ONDERZOEK NAAR LECLERC: VALT DE MONEGASK VERDER TERUG?

Thuisrijder Charles Leclerc hoopte in Monaco zijn kans te pakken om een race te kunnen winnen dit jaar, maar kwam in een spannende kwalificatie niet verder dan een derde positie. Hij moest zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Fernando Alonso. Er dreigt nu nog een extra straf te volgen voor Leclerc.

De Monegask reed in Q3 Lando Norris behoorlijk in de weg. De jonge Brit kwam Leclerc tegen in de tunnel, waar de Ferrari-coureur in het midden van de baan bleef rijden. Norris moest flink in de remmen, dus dit voorval zal lastig goed te praten zijn, zeker aangezien het in de tunnel extra gevaar oplevert.

Een mogelijke straf voor Leclerc zou een gridstraf van drie plekken kunnen zijn. In dat geval zou hij terugvallen tot een zesde plek, en wordt Esteban Ocon gepromoveerd naar een derde startpositie. Ook teamgenoot Sainz zou kunnen profiteren: de Spanjaard staat nu vijfde, en zou dus naar plek vier kunnen opschuiven. In het geval van een gridstraf van drie plekken zou ook Lewis Hamilton zijn zesde plek naar een vijfde positie zien veranderen. Houd de website in de gaten voor updates!

2023-05-27T15:34:14Z dg43tfdfdgfd