HORNER GLIMLACHT VAN OOR TOT OOR: 'ZIJN BESTE KWALIFICATIE OOIT'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is uitermate tevreden met de kwalificatie van Max Verstappen, hij denkt zelfs dat het zijn beste kwalificatie ooit was. De Nederlander leek naast de poleposition te gaan grijpen, maar in zijn laatste snelle ronde wist de tweevoudig wereldkampioen een dijk van een derde sector neer te zetten. Daarmee vocht hij zijn weg naar de snelste tijd en naar de eerste plek op de eerste startrij voor de race op zondag.

In Q3 regende het snelste tijden van Esteban Ocon, Fernando Alonso en Charles Leclerc. Verstappen ging met een paar minuten op de klok nog naar binnen voor een verse set softs. In de eerste twee sectoren van zijn laatste snelle ronde kwam de Nederlander nog wat te kort voor de pole-tijd, dus kwam alles neer op de derde sector. Daar blonk de RB19 uit, en toen kwam Verstappen als polesitter over de streep. De spanning was om te snijden. 'Hij deed het goed. We kozen voor een andere strategie met twee pushlaps en daarna nog één op een nieuwe set banden. Hij wist wat hij moest doen toen hij twee tienden achterstond op Alonso', vertelt Horner bij Viaplay.

Even werd er gedacht dat de Red Bull-coureur de poleposition niet meer zou kunnen pakken, maar het tegendeel werd bewezen. 'Hij vond alles in de laatste sector. Het was echt een heel knappe performance, zijn beste kwalificatie ooit. Ik zag dat Ocon P1 pakte, toen Leclerc, het publiek werd helemaal wild. Toen Alonso', glimlacht de Brit. Hoe dan ook pakten geen van die coureurs de poleposition, daar ging Verstappen alsnog mee vandoor. De Q3 was een zenuwslopende sessie waarin alle coureurs behoorlijk dicht op elkaar zaten in de tijdentabel. Alonso sloot aan in P2 en Leclerc pakte P3.

Horner steekt loftrompet: 'Hij doet het zo goed onder grote druk'

Verstappen moest er echt voor vechten. 'Het kwam allemaal neer op dat laatste rondje. Hij doet het zo goed onder grote druk, vooral nu hij volwassener wordt. Grote momenten zoals vandaag is waar hij het verschil maakt', looft de Red Bull-teambaas. De Nederlander mag dus voor de eerste keer in Monaco aanvangen vanaf P1 en zal dat op zondag doen met Alonso op zijn hielen. Teamgenoot Sergio Pérez mag starten op P20, hij crashte namelijk vroeg in de kwalificatie.

Verstappen ruim favoriet voor zege bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-05-27T15:49:17Z dg43tfdfdgfd