MERCEDES GAAT HET LASTIG KRIJGEN: 'HET WAS ERG MOEILIJK MET ONZE AUTO'

George Russell en Lewis Hamilton kwamen met verschillende meningen uit de auto na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco. Waar Russell teleurgesteld was, was Hamilton toch wel opgelucht dat hij nergens iets had laten liggen. Beide coureurs waren wel aan het worstelen met de auto, en als dat niet was gebeurd, dan had Russell het gevoel dat de tweede startrij er wel in had gezeten.

Mercedes waagde de gok door de nieuwe versie van de W14 te introduceren in Monaco. Dat moest eigenlijk al gebeuren in Imola, maar aangezien die race werd afgelast vanwege noodweer, besloot de Duitse renstal de update in het prinsdom te tonen aan de wereld. Of dat een goede keus was, zijn de rijders nog niet helemaal over uit. 'Ik ben heel blij dat ik nergens iets heb laten liggen', zegt Hamilton bij Viaplay. De zevenvoudig wereldkampioen kroop door het oog van de naald en wist net op de laatste momenten een goede ronde eruit te persen. 'Het was moeilijk met onze auto, en het was lastig om het meeste uit de banden te krijgen en de temperaturen in de auto juist te krijgen', gaat de Brit verder.

'Het gaat hier zo ontzettend snel. Ik was meer aan het schuiven dan ik wilde met de set-up, dus ik raakte veel muren vandaag. Veel kusjes voor de muren!', grapt de Mercedes-coureur. 'Ik ben blij, want het is de moeilijkste baan om updates te brengen qua gevoel. De voorwielophanging was echt goed om mee te rijden, en qua aerodynamica krijgen we in Barcelona wel een beter gevoel, vooral onder hoge snelheid. Ik ben blij met het harde werk dat is verricht', sluit Hamilton af. De zevenvoudig wereldkampioen pakte P6 in de kwalificatie, twee plekken hoger dan zijn teamgenoot op P8.

Russell baalt: 'Dit is mijn eigen schuld'

Russell leek de overhand te hebben in vergelijking tot zijn teamgenoot, maar uiteindelijk werden de rollen omgedraaid. De jongere Brit kon niet het maximale eruit halen in Q3 en pakte daardoor P8. Ik ben behoorlijk teleurgesteld om eerlijk te zijn, want in Q1 en Q2 zagen we er sterk uit. Van de middenveldteams en Lewis (Hamilton, red.) was ik de enige met twee sets nieuwe banden (in Q3, red.). Dat zou een voordeel moeten zijn, maar ik kreeg het gewoon niet voor elkaar in Q3', vertelt Russell bij F1TV.

'Ik probeerde waarschijnlijk wat te hard, waardoor ik juist rondetijd verloor', gaat de Brit verder. 'Dat was teleurstellend. Als we perfect werk hadden geleverd, hadden we denk ik op de tweede of derde startrij kunnen staan, ik gok op de tweede startrij. Om dan drie tienden tekort te komen op die plekken als het potentieel er wel is, is frustrerend, dus dit is mijn eigen schuld', erkent Russell, die hoopt dat zondag de strategie zijn werk gaat doen. 'Het enige moment dat je mensen kan inhalen is rondom de pitstops. Er zullen geen inhaalacties plaatsvinden na de eerste ronde, dus ik weet niet wat we kunnen doen om plekken op te schuiven. Dat zal niet gemakkelijk worden.'

Verstappen ruim favoriet voor zege bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-05-27T17:19:13Z dg43tfdfdgfd