'NELSSON EN BOEY KOMEN MET SLECHT NIEUWS VOOR AJAX'

Een delegatie van Galatasaray is afgereisd naar Engeland om daar te onderhandelen over de verkoop van Sacha Boey en Victor Nelsson. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn de Franse vleugelverdediger en de Deense centrale verdediger dicht bij een overgang naar de Premier League en zijn er naar verluidt twee Engelse clubs geïnteresseerd. Galasataray verlangt in totaal minimaal vijftig miljoen euro voor het tweetal.

Ajax werd eerder dit jaar al in verband gebracht met zowel Nelsson als Boey van Galatasaray en Klaas-Jan Huntelaar zou zelfs bij een duel van de Turkse topclub op de tribune hebben gezeten voor het tweetal. In Amsterdam zou Boey worden gezien als ideale versterking voor de rechtsbackpositie, waar zowel Devyne Rensch (20) als Jorge Sánchez (25) dit seizoen niet konden overtuigen bij Ajax. Nelsson zou daarnaast de gewenste versterking in het hart van de defensie zijn in Amsterdam bij een eventueel vertrek van Jurriën Timber. Ajax had naast de twee verdedigers ook Kerem Aktürkoglu van Galatasaray op de korrel.

Enkele weken geleden werd er door Turkse media al melding gemaakt van ‘serieuze interesse’ in Boey door Arsenal. De Fransman zou naar verluidt een transfer naar de Gunners ook wel zien zitten. De recente berichtgeving rondom een bezoek van de Galatasaray-directie aan Engeland lijkt te bevestigen dat Boey dicht bij een vertrek uit Turkije is. De transferexpert meldt daarnaast dat Nicoló Zaniolo van Galatasaray ook interesse geniet en mogelijk vertrekt aankomende zomer.

Boey streek in de zomer van 2021 neer in Istanbul, nadat hij eerder de jeugdopleiding bij Stade Rennes doorliep. Na een seizoen op huurbasis gespeeld te hebben bij Sporting Dijon was Galatasaray overtuigd en legde het 1,15 miljoen euro neer voor de 22-jarige vleugelverdediger. Boey speelde tot nu toe vijftig duels in dienst van de Turkse topclub en was daarin goed voor twee doelpunten en vier assists. De Fransman heeft nog een contract tot medio 2025 en vertegenwoordigt een Expected Transfer Value van 4,5 miljoen euro.

Galatasaray versterkte zich diezelfde zomer met Victor Nelsson. De Deense verdediger begon zijn carrière bij FC Norsjaelland, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep en werd in de zomer van 2019 voor 3,6 miljoen euro verkocht aan FC Kopenhagen. Nelsson speelde in totaal twee seizoenen in de hoofdstad van Denemarken alvorens hij voor zeven miljoen euro werd gekocht door Galatasaray. De Deens international speelde tot nu toe 78 duels in het shirt van de Turkse topclub en was daarin 2 keer trefzeker. In Istanbul ligt Nelsson nog drie seizoenen vast. De verdediger heeft een Expected Transfer Value van 12,2 miljoen euro.

2023-05-24T17:17:44Z dg43tfdfdgfd