VERSLAG VT2 | VERSTAPPEN ZET RED BULL WEER BOVENAAN, IMPONERENDE SAINZ ZORGT VOOR RODE VLAG

Max Verstappen heeft zich in de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco weten te herpakken na een minder succesvol verlopen VT1. De wereldkampioen reed met een 1:12,462 de snelste tijd van sessie en daarmee hield hij de verrassend sterke Carlos Sainz achter zich. De Spanjaard zorgde in de slotfase echter wel voor de enige rode vlag van de training, nadat hij met zijn Ferrari bij het uitkomen van de zwembadchicane in de muur belandde.

Om 17:00u Nederlandse tijd begonnen de coureurs, met uitzondering van Alexander Albon en Lando Norris, aan de tweede vrije training in Monaco. De Williams-bolide van Albon was nog niet klaar na de crash van de Britse Thai in de slotseconden van VT1. Naast Albon bleef ook Norris enige tijd in de pitbox staan. De monteurs van McLaren waren nog druk aan het sleutelen aan de auto van de Brit.

Op de coureurs van Ferrari na, die op het harde rubber naar buiten doken, koos iedereen ervoor om op de mediumband aan de sessie te beginnen. Net als tijdens VT1 was het lastig om een vrije ronde te rijden en Pérez was opnieuw één van de eerste coureurs die zijn ronde af kon breken vanwege de drukte op de baan. De Mexicaan liet zich horen over de boordradio en hij was niet te spreken over zijn collega's.

Verstappen al snel aan kop, Ferrari sterk op hards

Nadat de snelste tijden in de openingsfase veelvuldig aangescherpt werden, reed Verstappen na een kwartier een tijd van 1:13,312. Teamgenoot Pérez was de enige coureur die in de buurt van de Nederlander wist te komen. De Mexicaan reed in alle sectoren een groene tijd en bleef aan het einde van zijn ronde slechts 0,081 seconden van de snelste tijd verwijderd.

Ondertussen maakte Carlos Sainz indruk op de harde band. De Spanjaard zette zijn Ferrari op P3, op slechts twee tienden van Verstappen, terwijl de wereldkampioen zijn rondjes reed op de mediumcompound. Leclerc had het duidelijk wat moeilijker en de Monegask zorgde nog even voor een spannend moment met zijn teamgenoot. Leclerc reed Sainz behoorlijk in de weg, waardoor de Spanjaard hard in de remmen moest.

Alonso als eerste op softs, De Vries laat zich zien

Fernando Alonso was na iets meer dan twintig minuten de eerste coureur die een poging deed op het zachtste rubber van Pirelli. De Aston Martin-coureur maakte meteen korte metten met de tijd van Verstappen en de Spanjaard wist als eerste de 1.13-grens te slechten. Na drie paarse sectoren zette hij de klok stil op 1:12.7.

Een aantal coureurs, waaronder zijn teamgenoot Lance Stroll en Verstappen, kwamen niet aan de tijd van de Spanjaard, totdat Sainz op het asfalt verscheen. De enkelvoudig GP-winnaar snelde in zijn Ferrari naar een tijd van 1:12,569. Nyck de Vries liet zich ondertussen ook van zijn beste kant zien en hij zette de AT04 neer op de zesde plek.

Verstappen neemt heft weer in handen, Sainz zorgt voor rode vlag

Alonso was opnieuw snel onderweg en hij leek P1 weer over te nemen van Sainz. De Aston Martin-coureur stuitte in de laatste sector echter op verkeer en wist zich zodoende niet te verbeteren. Wie zijn tijd wel wist aan te scherpen was Verstappen. De Nederlander reed geen enkele paarse sectortijd, maar desondanks plaatste hij de RB19 met een 1:12,462 weer bovenaan de tijdenlijst. Dit deed hij op een set banden die al vijf ronden oud was.

Sainz maakte behoorlijk wat indruk gedurende de sessie, maar met nog een dik kwartier de op klok toucheerde de Ferrari-man de vangrail aan de binnenkant van de zwembadchicane en hij belandde vervolgens in de muur. Sainz zorgde daarmee voor een rode vlag. Hij bleef zelf ongedeerd, maar de sessie zat er wel op voor hem.

Sessie snel herstart, Leclerc naar P2

De marshalls hadden de SF-23 snel van het circuit verwijderd, waardoor de sessie met nog iets meer dan tien minuten weer hervat kon worden. Iets later dan verwacht kon ook Albon eindelijk zijn eerste meters van de middag maken. Veel tijd voor een lange run was er niet meer en Leclerc richtte zich daar dan ook niet op. De Monegask zette nog aan voor een snelle tijd en hij kwam nog dichtbij de tijd van Verstappen, maar de Ferrari-coureur bleef uiteindelijk op 0,065 seconden steken.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-05-26T16:03:54Z dg43tfdfdgfd