VERSLAG VT3 | VERSTAPPEN EN PéREZ DELEN DE LAKENS UIT IN MONACO, HAMILTON CRASHT

Max Verstappen en Sergio Pérez gaan met de beste papieren richting de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Het rijdersduo van Red Bull Racing was flink aan het trappen en het was Verstappen die met een 1:12,776 de snelste tijd noteerde. Pérez gaf minder dan een tiende toe op zijn teamgenoot. De sessie werd wel vroegtijdig beëindigd door een crash van Lewis Hamilton.

Het bleef de eerste minuten stil op de baan. De Aston Martins kwamen uiteindelijk als eerste de baan op, maar zochten na één ronde ook meteen weer de pits op om te wisselen van de mediums naar de hards. Dit was vooral om het toplaagje van de gele band eraf te rijden, wat ten goede komt in de race. Inmiddels waren de eerste vijf minuten van VT3 voorbij en was iedereen weer in de pits te vinden.

Pérez ging uiteindelijk als eerste weer de baan op en deed dat op de zachte banden. Zijn eerste rondetijd was een 1:15,641, maar wat het meest opviel aan zijn ronde, was het stilvallen van Esteban Ocon. De Fransman parkeerde zijn Alpine in de tunnel, maar een gele vlag bleef uit voor minstens een halve minuut. Pas toen Ocon zijn wagen weer een de praat kreeg, besloot de wedstrijdleiding om toch maar te wapperen met de gele vlag - al kon die weer snel worden weggelegd.

Baanevolutie duidelijk zichtbaar, Verstappen overtuigt in eerste ronde

Leclerc en Sainz waren inmiddels ook op de baan en sloten aan op respectievelijk P3 en P2 achter Pérez, die inmiddels een 1:14,990 had genoteerd. Sainz was zeventig duizendsten langzamer dan de Mexicaan, terwijl Leclerc bijna een halve seconde moest toegeven. Bovendien gingen Lance Stroll en Valtteri Bottas nog een stapje sneller dan de Monegaskische thuisrijder.

Met minder dan drie kwartier op de klok noteerde Lando Norris een 1:14,905 en was daarmee nog sneller dan Pérez. Leclerc ging even later naar de tweede tijd, maar Stroll ging nog sneller dan Norris en Leclerc en noteerde een 1:14,763. Pérez bewees dat daar nog wel wat tijd van af kon en kwam met een 1:14,377 op de proppen. Nyck de Vries lag ondertussen op een achtste plek en was twee honderdsten sneller dan Yuki Tsunoda.

Verstappen was nu aan zet. De Nederlander zette in zijn eerste ronde meteen een paarse eerste sector neer en ook in sector twee was hij snel - maar liefst een halve seconde sneller dan Pérez. Zijn rondetijd kwam uiteindelijk neer op een 1:13,794, wat bijna zes tienden sneller was dan zijn teamgenoot. Ook die rondetijd was niet de snelst mogelijke, want Alonso kwam met een 1:13,697 over de streep met nog 37 minuten te gaan. Een minuut later was het weer Pérez op P1, een tiende sneller dan de Spanjaard.

Bleef het daarbij qua snelle ronden? Je raadt het al: nee. Verstappen ging nog maar eens sneller dan Pérez, maar het verschil - slechts vierduizendsten van een seconde - kon haast niet kleiner. George Russell was inmiddels ook bezig met een snelle ronde en ging met 31 minuten te gaan naar P4. Hij was wel zeven tienden langzamer dan Pérez, die de snelste tijd weer had overgenomen. Echter was dat niet voor lang, want Verstappen verbeterde de 1:13,289 van zijn teamgenoot met bijna vier tienden verschil.

Stuivertje wisselen tussen Verstappen en Pérez

Sainz en Leclerc sloten aan op P3 en P4. Laatstgenoemde had het alleen niet makkelijk en zocht de pits op. De Ferrari-coureur vond dat er iets veranderd moest worden aan zijn SF-23, omdat hij naar eigen zeggen geen controle had over zijn auto in het zwembadgedeelte. Ondertussen bleven Pérez en Verstappen stuivertje wisselen. Eerst ging Pérez een halve seconde sneller dan de Nederlander, maar die ging vervolgens, met 25 minuten op klok, met een 1:12,776 weer zeven honderdsten sneller dan de Mexicaan.

Het geweld van echt snelle ronden was met zo'n tien minuten op de klok wel voorbij. Stroll was inmiddels opgeklommen naar P3 en Verstappen kwam 45 duizendsten tekort om zijn snelste tijd te verbeteren. Kevin Magnussen beging tevens een fout in bocht één, waarbij hij lang nodig had om weer de baan op te komen. Er was een goede minuut voorbij toen de Deen zijn Haas omgekeerd kreeg. Alle moeite bleef tevergeefs, want Magnussen viel na bocht zeven, net voor de tunnel, alsnog stil. De wedstrijdleiding koos voor een virtual safety car.

Met zes minuten te gaan werd de baan weer vrijgegeven, maar minder dan een minuut later werd alsnog een rode vlag gewapperd. Ditmaal door Hamilton, wiens achterkant uitstapte bij het ingaan van bocht vijf. De zevenvoudig wereldkampioen raakte zodoende de muur en kon niet verder. Het betekende meteen het einde van de sessie, waarin Verstappen en Pérez de lakens uitdeelden. Stroll deed uitstekende zaken met P3, terwijl De Vries laatste werd.

Charles Leclerc niet ver achter Max Verstappen bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-05-27T11:34:11Z dg43tfdfdgfd