VERSTAPPEN HEEFT PLAN AL GESMEED: 'IK WIL ELKE RACE MINIMAAL ZEVEN PUNTEN UITLOPEN'

Max Verstappen raasde op de zaterdag van het raceweekend in Monaco door de straten van het prinsdom en wist daarmee op een legendarische wijze de poleposition te pakken. Volgens de Nederlander is het kwalificatie-rondje op Monaco de allermoeilijkste van alle circuits, en daardoor is hij wel blij dat hij vooraan mag starten. Teamgenoot Sergio Pérez mag de race aanvangen vanaf P20.

Waar Verstappen uitblonk tijdens de kwalificatie, mocht Pérez vroeg uit de auto stappen vanwege een crash. De Mexicaan mag op zondag achteraan aansluiten, terwijl zijn teamgenoot de poleposition kon vieren. 'Het is lastig met deze auto's om naar voren te rijden. Misschien kan Checo tot P13 of P14 komen. Tenzij een andere strategie beter werkt, maar het is lastig om hier terrein te winnen', voorspelt Verstappen bij De Telegraaf. Pérez was niet de enige die risico nam, ook Verstappen zelf moest alles riskeren om toch nog die pole binnen te slepen.

'Je neemt hier altijd wat meer risico dan op andere circuits. Dat ik goede zaken doe ten opzichte van mijn teamgenoot? Dat is voor iets automatisch. Het is mijn doel om elke race minimaal zeven punten uit te lopen', zegt de Nederlander. Op dit moment staat Red Bull-coureur nog altijd bovenaan in het WK. De voorsprong op zijn teamgenoot bestaat uit veertien punten. 'Een kleine miscalculatie en je eindigt hier in de muur. Daar weet ik ook alles van. Van alle stratencircuits is dit het lastigste kwalificatie-rondje. Als je uit de auto klimt, zit je nog vol adrenaline, dat is op andere circuits niet zo.'

Verstappen heeft Alonso op zijn hielen

Fernando Alonso zal in Verstappens nek gaan hijgen, de Spanjaard pakte namelijk P2 met een minimaal verschil met de tijd van Verstappen. De Aston Martin-coureur hoopt dat de Nederlander een matige start kent, maar Verstappen verwacht dat het gewoon goed zal gaan. 'In Miami waren onze starts ook al beter dan voorheen. We wisten ook waarom het niet altijd goed ging, dus daar maak ik me geen zorgen om', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Verstappen ruim favoriet voor zege bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-05-27T18:19:17Z dg43tfdfdgfd