VERSTAPPEN MOEST ALLES RISKEREN IN DE LAATSTE SECTOR: 'HEEL BELANGRIJK DAT WE HIER NU STAAN'

Max Verstappen pakte de poleposition in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco 2023, maar had zelf niet gedacht dat het genoeg was, vooral nadat hij een paar keer de muur had geraakt. De Nederlander wist dat alles neerkwam op de laatste sector en pakte daar dan ook de pole. Verstappen is erg blij dat Red Bull Racing eindelijk een goede zaterdag heeft in Monaco.

Verstappen moest er echt even voor gaan zitten in Q3 van de kwalificatie. De eerste runs van de Nederlander waren niet goed genoeg, aangezien Esteban Ocon, Fernando Alonso en Charles Leclerc alle drie onder de tijd van de Red Bull-coureur doken. Verstappen ging met nog een paar minuten op de klok naar binnen om een verse set banden op te halen en ging het daarna nog een laatste keer proberen. Hij wist toen op legendarische wijze de pole te pakken. 'Het zat dichtbij elkaar', begint Verstappen voor de microfoon bij Viaplay.

'In Q3 zat iedereen op de limiet, er misschien wel een beetje overheen. Ik wist dat die eerste twee sectoren niet goed genoeg waren. Ik moest alles riskeren, maar alles kwam samen. Ik heb een paar keer de muur geraakt', gaat de Nederlander verder. 'Ik zag mijn rondetijd. Er zat ook niet meer in, mijn banden waren misschien iets te koud waardoor die eerste sector niet top was. Ik wist dat het net niet goed genoeg was', legt de tweevoudig wereldkampioen uit. Het was duidelijk dat de Nederlander de kortste lijnen probeerde te rijden om zo tijd te winnen, waardoor hij de muren een paar keer raakte.

'ik moest meer pushen in de laatste sector, ik zag mijn tijd wel, maar wist niet of het goed genoeg zou zijn', zegt de Limburger dan. De kwalificatie was in ieder geval belangrijk voor de race. 'Want in de race kan je niet inhalen, dus het is belangrijk dat we hier staan. Ik ben blij dat we eindelijk een goede zaterdag hebben', zegt Verstappen. De 25-jarige heeft nog nooit op poleposition gestaan in Monaco, dus dat maakt de 2023-pole in het prinsdom extra speciaal. De Nederlander mag de race dus aanvangen vanaf de eerste stek en zal Alonso en Leclerc direct achter zich hebben.

Verstappen betreurt crash Pérez: 'Dat is niet fijn voor het team'

Sergio Pérez had minder geluk, de Mexicaan crashte vroeg in de kwalificatie en schakelde zich daarmee uit. De teamgenoot van Verstappen mag achteraan aansluiten, dus zit het hele veld als het ware in een Red Bull-sandwich. 'Dat is niet fijn voor het team', zegt Verstappen over de crash van Pérez. 'Je wilt als team altijd punten scoren voor het kampioenschap. Ik was wel blij dat we hier eerste staan, met een auto die niet altijd perfect is voor deze baan. Om hier eerste te zijn is altijd mooi', sluit Verstappen af.

2023-05-27T16:19:11Z dg43tfdfdgfd