WIELRENSTER KOOL VERDEDIGT ONDANKS VAL LEIDERSTRUI IN RIDELONDON

MALDON (ANP) - Wielrenster Charlotte Kool kan zondag in de slotetappe van de RideLondon Classique haar leidende positie verdedigen. De sprintster van Team DSM, die de eerste rit had gewonnen, was in de tweede etappe ten val gekomen in de slotkilometers. Dat kostte haar geen tijd, omdat het binnen de laatste 3 kilometer was. "Ik ben hard gevallen, maar ik ben oké", liet Kool via Twitter weten. "Ik ben nog altijd de leider in de wedstrijd."

De Amerikaanse wielrenster Chloé Dygert won de etappe uit de driedaagse rittenkoers uit de World Tour voor vrouwen in Engeland. De renster van Canyon//SRAM was de snelste in de sprint na een rit over 133 kilometer met start en finish in Maldon. Dat gebeurde nadat kort ervoor haar Nederlandse ploeggenote Maike van der Duin was bijgehaald door het peloton. Een valpartij kort voor het ingaan van de laatste kilometer had Charlotte Kool uitgeschakeld. Ze kon de etappe wel op haar fiets uitrijden.

De Britse Lizzie Deignan werd tweede in de etappe, voor de Italiaanse Soraya Paladin. Het was pas de tweede zege voor Dygert sinds haar zware val tijdens het WK tijdrijden in 2020 in Imola. Ze was toen de titelverdedigster.

In het klassement verdedigt Kool zondag in een criterium in Londen een voorsprong van 5 seconden op Deignan. Dygert volgt op tien tellen.

2023-05-27T14:06:58Z dg43tfdfdgfd