'BAYERN MüNCHEN HEEFT ONDANKS SENSATIONEEL KAMPIOENSCHAP DRAMATISCH NIEUWS VOOR TWEETAL'

Na een zinderende slotfase kroonde Bayern München zich voor de elfde keer op rij tot kampioen van de Bundesliga. De vreugde was groot bij de club uit Beieren, maar dat gold niet voor iedereen. Vlak na het bereiken van de titel werd bekend dat algemeen directeur Oliver Kahn én technisch directeur Hasan Salihamidzic waarschijnlijk ontslagen gaan worden.

Dat meldt BILD vrijwel direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen 1. FC Köln en Bayern. Even later brengt ook Fabrizio Romano het nieuws naar buiten. Volgens hem hebben de ontslagen te maken met de revolutie die de Duitse club tegemoet wil gaan in het volgende seizoen. Volgens bronnen wordt Jan-Christiaan Dreesen de opvolger als algemeen directeur. Inmiddels heeft de Bundesliga-kampioen het nieuws zelf ook gepubliceerd.

Kahn was zaterdagmiddag wegens een griepje niet aanwezig toen Bayern op sensationele wijze de landstitel veroverden. Aanvankelijk was Borussia Dortmund namelijk op weg naar het Bundesliga-kampioenschap. Door een misstap van BVB kon Bayern – mede dankzij het winnende doelpunt van Jamal Musiala – uiteindelijk profiteren en zodoende de elfde opeenvolgende kampioenschap gaan vieren.

2023-05-27T16:42:24Z dg43tfdfdgfd