ESPN KOMT MET NIEUWE INFO OVER FRENKIE DE JONG: SEIZOEN VOORBIJ, EK NIET IN GEVAAR

Frenkie de Jong lijkt op tijd fit te zijn voor het EK. Dat melden bronnen aan ESPN. Eerder op de maandag kwam MARCA al met het nieuws dat het clubseizoen van de Nederlander wel voorbij is.

De Jong raakte zondag geblesseerd in de wedstrijd tegen Real Madrid (3-2) en moest met een brancard naar de kant. Waar MARCA nog geen nieuws meldde over het EK, doet ESPN dit wel. Het leek erop dat De Jong een zware enkelblessure had opgelopen, maar volgens het medium komt zijn meespelen op het EK niet in gevaar. Op 16 juni speelt Oranje de eerste wedstrijd van het EK tegen Polen.

Voor Barcelona zal de blessure van De Jong wel een grote domper zijn. De Catalanen spelen nog zes competitiewedstrijden en die zal de Nederlander niet mee kunnen doen. Na het verlies van Barça in de Clásico tegen Real Madrid lijkt de titel nu echt uit zicht. Toch moet de ploeg van Xavi de tweede plek in La Liga nog verdedigen. De nummer drie Girona staat op twee punten.

De blessure van De Jong is een nieuw hoofdstuk in het pechseizoen van de Nederlander. Hij moest bijna de hele maand maart al missen door een kwetsuur aan zijn enkel. De Jong was pas twee weken terug van die blessure toen zondag het noodlot opnieuw toesloeg.

2024-04-22T11:10:28Z dg43tfdfdgfd