TRANSFER VAN MILOS KERKEZ NAAR BENFICA TOCH ONZEKER NA MERKWAARDIG BERICHT UIT PORTUGAL

Het is voorlopig nog lang niet zeker dat Milos Kerkez in de komende transferperiode naar Benfica vertrekt. De negentienjarige back staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Portugese topclub, maar AZ stelt zich niet makkelijk op in de onderhandelingen. De Alkmaarders zouden liefst twintig miljoen euro verlangen voor Kerkez, schrijft Record.

De gewilde transfersom is Benfica veel te gortig, maar desondanks geeft de club uit Lissabon zich niet gewonnen. De club van ex-PSV-trainer Roger Schmidt wil de getalenteerde vleugelverdediger namelijk dolgraag overnemen. In het Estádio da Luz wordt hij gezien als de opvolger van Alejandro Grimaldo, die na dit seizoen transfervrij naar Bayer Leverkusen verkast.

Eerder onthulde Sebastijan Kerkez, de vader en zaakwaarnemer van Milos, dat hij met liefst elf clubs in gesprek is over een mogelijke transfer van de zesvoudig international. Kerkez senior flirtte daarbij openlijk met Benfica. "Benfica zou geweldig voor hem zijn, ik heb met de club gesproken. Maar ik luister ook naar de tien andere clubs", zei de belangenbehartiger in gesprek met M4 Sport.

Artikel gaat verder onder de video

Wat zo goed als vast staat, is dat AZ flinke winst gaat maken op Kerkez, die nog tot medio 2026 vastligt in het AFAS Stadion. De linksback kwam in januari 2022 voor 1,2 miljoen euro over van AC Milan en vertegenwoordigt inmiddels een Expected Transfer Value (xTV) van 1,2 miljoen euro. Dit seizoen speelde hij 51 officiële wedstrijden voor AZ, waarin hij 5 keer scoorde en 8 assists gaf.

2023-05-27T16:18:43Z dg43tfdfdgfd