UNION BERLIN PRESTEERT HET ONWAARSCHIJNLIJKE EN GAAT DE CHAMPIONS LEAGUE IN

Union Berlin gaat voor het eerst in de historie de Champions League in. De hoofdstedelingen bleven op de slotdag van het Bundesliga-seizoen SC Freiburg voor op de ranglijst en eindigden als vierde. Daarmee heeft een waar voetbalsprookje zijn voorlopige toppunt bereikt.

Bayern München, Borussia Dortmund en RB Leipzig hadden zich al verzekerd van een Champions League-ticket, maar het laatste toegangsbewijs kon pas na de allerlaatste speelronde worden toegewezen. Union en Freiburg waren met elkaar verwikkeld in een bloedstollende strijd, waarin de club uit Berlijn alles in eigen hand had en slechts hoefde te winnen van Werder.

Het feest werd lange tijd in Freiburg gevierd, omdat die club via Vincenzo Grifo voor rust op voorsprong was gekomen. Pas laat in de wedstrijd trok Union de overwinning op Werder naar zich toe. Kort na het doelpunt van Rani Khedira in minuut 81 ging Freiburg bij Eintracht kopje onder. Randal Kolo Muani maakte in de 83e minuut 1-1, waarna Éric Ebimbe in blessuretijd scoorde. En dus gaat niet Freiburg, maar Union de Champions League in.

Het avontuur van Union mag gerust een sprookje worden genoemd. De club promoveerde in 2019 voor het eerst in de historie naar de Bundesliga, wist in het debuutseizoen Conference League-voetbal af te dwingen, plaatste zich vervolgens voor de Europa League en gaat nu voor de allereerste keer als nummer vier de Champions League in. Freiburg is veroordeeld tot het spelen van Europa League-voetbal.

2023-05-27T15:43:22Z dg43tfdfdgfd